U Leskovcu dnevno prijavljivano 5 do 6 slučajeva porodičnog nasilja

U Centar za socijalni rad Leskovac, tokom 2023. godine, stiglo je 977 prijava nasilja u porodici. Ako se taj broj podeli sa brojem radnih dana, to iznosi oko 5 ili 6 prijava dnevno.

Ovaj podatak izneo je direktor te ustanove Predrag Momčilović, kao gost na tribini o mentalnom zdravlju održanoj 10. oktobra.

„Nisu sve prijave istog intenziteta, ali imamo dosta posla“, izjavio je on objašnjavajući da statistika pokazuje da je u poslednjih desetak godina sve više slučajeva sa asocijalnim ponašanjem mladih.

Kako tvrdi, to povećanje jeste primetno, ali nije alarmantno. Iz tog, ali i drugih razloga, nedavno je u Leskovcu formiran i Tim za mentalno zdravlje mladih.

„Ideja je da se preventivnim radom i razgovorima sa njima prvo identifikuju problemi koje imaju, šta je njihova potreba i da li mi imamo resurse da na te njihove probleme kvalitetno odgovorimo, kako bi sačuvali ili unapredili njihovo mentalno zdravlje“, istakao je Momčilović.

Cilj tog Tima je, takođe, da svaka instuticija iz svog segmenta doprinese mentalnom zdravlju mladih.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gradjanin
14.10.2024. 14:39

Cilj tog tima je da se daje privid kao da nesto „rade“ a realno ne rade nista. Odgovorni su samo kad treba da idu na mitinge. Centar za socijalno je sramota naseg grada. Kad prodjes samo romi stoje ispred, da se preimenuje u Romski centar za socijalno!