Promocija zbirke „Ćosine pesme“ sutra u LKC

Leskovački kulturni centar (LKC) organizuje promociju zbirke pesama „Ćosine pesme“ autora Miroslava Stojkovića Ćose, koja će biti održana sutra, 17. oktobra u holu ove ustanove. Početak je od 18 sati.

Vodeći se rečenicom „I tako, ako staviš svoj život u stihove, bićeš bliže istini, bićeš bliži životu“ iz knjige Vladike Nikolaja „Misli o dobrom i zlu“, Ćosić je između korica stavio svoj život.

„Ukoliko kao ja poznajete čoveka, očekivaćete vedre, šaljive rime, vrcave slike iz života ovog veseljaka. Međutim, život, ta čudna tkalja prepliće radost i tugu, sunce i tamu, pa ovde imamo i ciklus pesama o autorovoj borbi sa opakom bolešću. Ne brinite, u knjizi ima more opevanih vedrih događaja u danima mladosti neizbežnih zaljubljivanja“, reči su iz recenizije profesora Vlaste Cenića.

O zbirci će govoriti Cenić, Ana Jović, Tanja Stojanović i autor Ćosić.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare