Meštani Konjina i Ždeglova grade crkvu

Na inicijativu meštana lebanskih sela, Konjina i Ždeglova, pokrenute su aktivnosti i neki poslovi već odrađeni, za izgradnju hrama posveđenog Svetom Vasiliju Ostroškom.

Prema rečima Miloša Stevanovića, koji je predsednik crkvenog odbora, a uz blagoslov parohijskog sveštenika Živojina Stojilkovića i blagoslov Mitropolita gospodina Arsenija, meštani su sakupili 6.500 evra kojima su kupili 33 ari placa, na kome će biti izgrađena crkva kao i 1.500 evra kojima je plaćeno angažovanje mehanizacije za čišćenje i popunjavanje placa.

This slideshow requires JavaScript.

Miloš Stevanović poziva sve vernike i privrednike koji imaju mogućnost da pruže finansijsku pomoć kako bi ovaj hram bio  završen.  Za prikupljanje sredstava otvoren je i račun kod Rajfajzen banke 265-4020310000244-43 sa pozivom na broj 4300-0421, primalac sredstava je Eparhija niška a svrh uplate – izgradnja nove crkve u selu Konjino.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare