Počelo sređivanje “bolesne” trave na leskovačkom stadionu

Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije započeo je pripreme za meč Lige nacija između Srbije i Danske, koji će se održati 18. novembra na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu. Usled problema sa travnatom podlogom, stručnu pomoć pružio je Stefan Dinčić, direktor stadiona „Rajko Mitić“, dok je Crvena zvezda ustupila mehanizaciju za sanaciju terena, objavljeno je na sajtu FSS.

Radovi su već u toku, a cilj je da se travnjak dovede u optimalno stanje pre utakmice, nakon ranijih propusta u održavanju:

“Odmah posle meča sa Švajcarskom najavili smo da ćemo preduzeti sve neophodne mere da teren na stadionu „Dubočica“ bude u neuporedivo boljem stanju za utakmicu sa Danskom. Od tada do danas bavimo se sa rešavanjem tog problema, do sada su utvrđeni razlozi zbog kojih je teren bio u lošem stanju”, rekao je Branko Radujko, generalni sekretar FSS, koji je ponovo obišao teren.

Radujko je kazao da je problem prisustvo patogena, odnosno bolesti korena trave.

Za održavanje stadiona u Leskovcu, pa i trave na terenu, zadužen je FSS.

“Teren je specifičan, jeste hibrid ali sa 95 odsto prirodne trave što znači da je jako osetljiv na vremenske prilike, vrućine koje su ovde bile velike, zatim zahlađenja i kiše. Na prvom mestu je ipak bolest korena trave. Taj problem rešavamo primenom adekvatne mehanizacije, adekvatnih preparata, primenom novog, kvalitetnog semena koje će dati rezultat do utakmice sa Danskom i teren dovesti u potpuno regularno stanje kako bi mogao da se igra kvalitetan fudbal”.

On je podsetio da se pre meča sa Švajcarskom, kada je jedan deo travnatog terena bio izuzetno izrovan, bilo odigrano 14 utakmica, samo Dubočica četiri, ali da je teren je služio i drugim klubovima iz regiona.

“I on će ponovo biti u stanju da se tako intezivno koristi, jer mi ga nećemo osposobiti na kratak rok. Obezbedićemo i ovaj, ali i terene u Loznici i Zaječaru, kao i na pravi način pomoći da se održavaju svi novi tereni koji su urađeni iz UEFA het-trik programa. Za sve to što želimo stvaramo jedan održiv i efisan sistem održavanja, sprovodimo mere koje nažalost pre toga nisu bile sprovedene”, obećao je Branko Radujko u Leskovcu.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mii
21.10.2024. 16:48

Pampur ce ga sredi…On moze samo da vas nauci kako se menjaju stranke kao carape,od demokrate do sns. I koja mu je funkcija? Jel ste upravljanje prebacili na Bg?? Jos uprave dajte,jos clanova, upravnih odbora…

Ivan
21.10.2024. 16:52

Al si ga opravio svaka ti cast!

Pista
21.10.2024. 17:21

Sve naučnici….ovaj sto krsti ruke i ovaj sto ih nagurao u džepove!

Zoran Jug
21.10.2024. 22:03

Će ga srediv ko Panta babu.