Novčane nagrade najboljim studentima, zaposlenima jubilarne, Tehnološki fakultet obeležio 45. rođendan

Dodelom novčanih nagrada najboljim studentima, kao i jubilarnih priznanjima zaposlenima koji su svojim radom doprineli razvoju Tehnološkog fakulteta u Leskovcu obeleženo je danas 45 godina postojanja ove visokoobrazovne ustanove.

Nagrade za izuzetne akademske rezultate pripale su Anji Spasić i Milici Jovanović, studentkinjama studijskog programa Tehnološkog inženjerstva, koje su postigle prosek ocene 10,00. Takođe, nagrade su dodeljene i Mariji Sklopić, studentkinji studijskog programa Tekstilne tehnologije sa prosekom 9,90, Anastasiji Janićijević iz Hemijske tehnologije sa 9,92, i Andriji Dakiću iz Prehrambene tehnologije i biotehnologije, koji je postigao prosek 9,91.

Jubilarne nagrade uručene su i zaposlenima: vanrednom profesoru dr Ivanu Saviću i docentu dr Milanu Kostiću za po 10 godina rada, kao i Nadici Disić i Zoranu Stojanoviću za 30 godina predanog rada. Petri Teokarević, šefu finansijske službe, takođe je dodeljeno priznanje za 10 godina uspešnog rada.

Dekan fakulteta, profesor doktor Dragiša Savić istakao je značaj naučnih dostignuća u protekloj godini.

U saradnji sa studentima i kolegama, fakultet je objavio 950 naučnih radova, od kojih je više od 20 posto zaslužilo pohvale. Takođe, fakultet aktivno učestvuje u 10 nacionalnih i jednom međunarodnom projektu.

„Naša misija ostaje da budemo lideri u oblasti tehnologije i da doprinosimo privrednom razvoju regiona“, naglasio je Savić.

On je takođe ukazao na izazov smanjenog interesa za studiranje na inženjerskim fakultetima, pozivajući na saradnju sa akademskom i poslovnom zajednicom kako bi se ovaj trend preokrenuo.

„Nažalost, nastavlja se naša zabrinost koju smo prošle godine pomenuli i uočili, to je sada već hronična pojava a to je smanjen interes za studiranje na fakultet. Pojava je uočena na većini inženjerskih fakulteta i predstavlja izazov fakultetu šta činiti i koliko fakultet može na tom polju da čini da bi se interesovanje poboljšalo. Da li studijske programe treba prilagođavati tržištu, da li uticati na obrazovni sistem ili da sačekamo da obrazovni sistem utiče na nas. To su pitanja na koja odgovore možemo da tražimo u dogovoru upravo sa vama, sa predstavnicima akademske zajednice, sa predstavnicima društvene zajednice ali i privrede“, kazao je Savić.

U obraćanju rektora Univerziteta u Nišu, profesora doktora Jovana Stepanovića, naglašena je tradicija i značaj Tehnološkog fakulteta, koji je postao istaknuto mesto za obrazovanje i naučna istraživanja.

Stefanović je izrazio ponos na generacije studenata koji su odavde izašli sa znanjem i veštinama potrebnim za uspeh.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pohvalio je rad fakulteta i naglasio njegovu ulogu u jačanju akademske zajednice u regionu.

„Tehnološki fakultet je postao centar obrazovanja na našem jugu, a naš cilj je da privučemo mlade iz drugih gradova i da omogućimo da studenti iz Leskovca ostanu ovde“, dodao je Cvetanović.

This slideshow requires JavaScript.

Svečanost je obogaćena nastupom učenika Muzičke škole „Stanislav Binički” iz Leskovca.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare