Meštani Aišta kod Predejana najzad dobili asfaltirani put

Ulica Sinadina Milenovića, do sada prekrivena blatom i rupama, a kao takva teško prohodna i bez mogućnosti za kretanje vozila, od sutra će postati jedna briga manje za meštane naselja Aište kod varoši Predejane, o čemu je Jugmedia više puta pisala.

Naime, tamo su u toku radovi na asfaltiranju ove saobraćajnice u dužini od 647 metara, što obuhvata veliki broj kuća i što će stanovnicima tog kraja olakšati svakodnevno funkcionisanje.

This slideshow requires JavaScript.

Da bi se uverili kako uređenje napreduje, predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca obišli su tu deonicu. S obzirom na dugo iščekivano asfaltiranje, ne čudi i činjenica da su njima, ponajviše gradonačelniku Goranu Cvetanoviću, svi prisutni meštani zahvaljivali na tome.

Cvetanović je ovom prilikom najavio da će i odvodnjavanje biti rešeno.

„Dodatni problem predstavlja odvodnjavanje koje će biti rešeno. Inače, vrednost ovih radova koje se finansiraju od strane grada je 5,3 miliona dinara. Uređenje puta u Aištu povereno je preduzeću AB Kop iz Vlasotinca, a rok za izvođenje istog je 80 dana“.

Podsetimo, prošle godine održan je i protest zbog neprohodnog puta, kako su tada to nazvali „noćne more“.

Ono što je sprovedeno, prema rečima direktora JP Urbanizam i izgradnja Novice Nikolića, jeste ravnanje postojećeg kolovoza uz dodavanje šljunka, ugradnja tampona od tucanika i asfaltiranje koje se nastavlja danas.

„Pre toga ugrađeni su propusti. Ostaje samo uređenje jarkova, kako bismo rešili odvonjavanje i time se ovi radovi završavaju. Radovi se, inače, izvode na osnovu odobrenja za izvođenje radova u postojećoj regulaciji na osnovu projekta koji je izradilo naše preduzeće“.

This slideshow requires JavaScript.

Sa ovim izazovom meštani su se suočavali oko pola veka. Leti prašina – zimi blato. Tako je stanje pre asfaltiranja opisala Violeta Radivojević.

„Kao što vidite, meštani su se danas okupili da bismo zajedno podelili ovu dugo očekivanu radost. Oko 50 godina ulica je bila bez asfalta, teško prohodna, kako za vozila tako i za meštane. Bila je puna rupa, blato nam je pravilo veliki problem u zimskim uslovima, dok leti nismo mogli da se izborimo sa prašinom. Bilo je teško bez puta, ali je došao i taj dan kada je naš višegodišnji problem rešen“.

Radovi se završavaju danas

A još jedna potvrda da su stanovnici Ulice Sinadina Milenovića srećni zbog toga ogleda se i u ovacijama nakon njenog izlaganja medijima. (p.n. Novinar-reporter uverio se u ovo i u neformalnim razgovorima sa njima van konferencije za medije).

Uređenje još jedne saobraćajnice u selu Koraćevac

Cvetanović je danas najavio da će u narednom periodu biti urađena rekonstrukcija mosta koji povezuje Predejane sa selima Koraćevac i Graovo.

To su, tvrdi, deonice koje su korišćene tokom izgradnje Koridora 10.

„Zato je naša obaveza da ih vratimo u prvobitno stanje, odnosno da budu kvalitetnije i bolje saobraćajnice, da bi, na kraju krajeva, bezbednost naših sugrađana bila na višem nivou“.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare