Dobar pogled, gospodo lovci

Državni sekretari Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Livija Pavićević i Bratislav Ćirković, uz prisustvo predstavnika opštine Vlasotince, predstavnika Lovačkog saveza jugoistočne Srbije i lovaca, svečano su danas otvorili renoviran lovački Dom Udruženja „Bogiša Popović Giša“ u Kruševici. U godini jubileja, jer je ovaj dom napravljen pre 50 godina, završeni su radovi na renoviranju objekta, uz podršku resornog ministarstva, lokalne samouprave i samih lovaca, članova udruženja.

Pavićević i Ćirković su najavili nova ulaganja u sektor lovstva i šuma, kroz ulaganje u lovno-tehničke objekte, ponovno naseljavanje divljači i saradnju sa lokalnom samoupravom u oblasti lovnog turizma.

Predsednik opštine Bratislav Petrović podsetio je da su lovci važni saradnici na terenu, pogotovo u vreme nepogoda.

Predsednik Udruženja „Bogiša Popović Giša“ Lazar Stojiljković zahvalio je resornom ministarstvu na podršci, naglasio je da je i saradnja sa opštinom Vlasotince veoma dobra, da se objekti udruženja renoviraju i privode nameni, nakon jednog perioda kada su bili zanemareni.

Dodao je da u narednom periodu može da se razgovara i o saradnji sa školama jer je objekat sada zaista uslovan za boravak.

Gosti i domaćini obišli su objekat lovačkog društva na lokalitetu Staro groblje.

Udruženje „Bogiša Popović Giša“ jedno je od najstarijih u Srbiji, nastalo je početkom prošlog veka, a lovački dom izgrađen je 1974.godine. U jednom periodu ostao je bez struje, koju sada ima, a renoviran je po fazama.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare