Apelacioni sud smanjio kaznu Leskovčaninu koju je silovao maloletnu ćerku

Foto: ni.ap.sud.rs

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio kapetana Vojske Srbije S. S. iz Leskovca na 20 godina zatvora zbog silovanja ćerke, saopštila je ta pravosudna institutcija.

Vece Višeg suda u Leskovcu krajem prošle godine proglasilo je krivim S. S. zbog silovanja soje maloletne ćerke u periodu od novembra 2019. do maja 2022. godine i osudilo ga na kaznu doživotnog zatvora.

Kako je tada saopšteno, prilikom odlučivanja o vrsti i meri kazne sud je imao u vidu brojne otežavajuce okolnosti koje se odnose na način i vreme izvršenja krivičnog dela, ličnost optuženog, odsustvo empatije, težinu posledica krivičnog dela nalazeći da ne postoje olakšavajuće okolnosti.

Na ovu presudu žalila se odbrana S.S. a Apelacioni sud je smatrao da iako je činjenično stanje nesporno, postoje okolnosti zbog kojih je ublažavanje zatvorske kazne opravdano.

Radi zaštite interesa maloletnice, ceo sudski postupak bio je zatvoren za javnost.

Izvor: Niške vesti

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare