Đukić Dejanović: Moguća jednokratna finansijska podrška za prosvetare

Foto: instagram profil slavica.djukic.dejanovic

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se razmatra mogućnost jednokratne finansijske podrške zaposlenima u prosveti.

Ona je najavila da će u ponedeljak biti održan još jedan sastanak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

„U ponedeljak ćemo imati još jedan sastanak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata. I dalje ćemo insistirati na dijalogu kao metodu rešavanja problema kako bismo pronašli najbolje rešenje. Smatram da radikalizacija neće pomoći u rešavanju problema, jer je količina raspoloživih sredstava ograničena i nema mogućnosti da se pronađe više“, rekla je Đukić Dejanović za Tanjug povodom štrajka koji najavljuju reprezentativni sindikati prosvete.

Ona je ponovila da Ministarstvo prosvete kao i Vlada Srbije ocenjuju da su opravdana očekivanja i zahtevi da plate prosvetnim radnicima budu veće, ali da to mora da se uradi u skladu sa realnim finansijskim mogućnostima.

Đukić Dejanović je rekla da predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sa Ministarstvom finansija ocenjuje da li je, koliko je moguće i kada je moguće jednokratno davanje finansijske podrške svima u prosveti, i dodala da će to takođe biti jedna od tema sastanka u ponedeljak.

Komentarišući štrajk koji za 1. i 4. novembar najavljuju reprezentativni sindikati, Đukić Dejanović je rekla da su zahtevi reprezentativnih sindikata utkani u dijalogu koji oni imaju sa Vladom Srbije i premijerom Vučevićem, koji je dao realnu finansijsku sliku šta se može učiniti, a to je povećanje plata prosvetnim radnicima od januara sledeće godine za 12 odsto.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zdravko
25.10.2024. 15:23

protokol mora da se ispoštuje odmah. ne može nastavnik da živi sa ovom mizernom platom. Tražite pregovore umesto da kažete sledeće. 1. janura osnovna plata nastavnika 105 000 dinra. 1. maja osnovna plata 110 000 dinara. 1 septembra 120 000 dinara . PKU ugovor zarada nastavnika se obračunava kao u vojci i policiji i primenjivaće e od 1. jnuara 2026. godine. Novogodišnja nagrada iznosi 40 000 dinara. Svi u obrazovanju primaju zaradu na nivou države pa neće Beograd da ima veću zaradu od svih otalih u obrazovanju za 100 evra.
Na kraju želim da date ostavku jer ne umete da vodite ovaj sektor a Vaše izjave iritiraju svakog nastavnika. Daj platu ministarsku u humanitarne svrhe