Pod vodom mnoge ulice, nije isključena vanredna situacija

NIŠ – Zbog obilnih padavina, u Nišu su pod vodom mnoge ulice i manji broj domaćinstava. Pod vodom su podvožnjak u Zetskoj ulici kod „Niške pivare“, ulice oko Sportskog centra „Čair“, Ulica Gabrovačka reka, ulice oko stadiona „Mašinca“ i u staroj železničkoj koloniji.

Iz Direkcije za gradski prevoz su saopštili da je plavljenje ulica i podvožnjaka u Zetskoj uslovilo skraćivanje i izmenu trasa pojedinih linija gradskog i prigradskog saobraćaja. Izmenjena je trasa kružne linije, kao i trasa linija do Vukmanova, Berbatova i Gabrovca.

Autobusi na liniji Novo groblje Gabrovačka reka, saobraćaju samo do ulice Dušana Popovića.
Iz Direkcije obaveštavaju građane da se o trenutnom stanju u javnom prevozu informištu pozivanjem njihovog kol centra na telefone 505-656 i 505-665.

U JKP „Naisus“ kažu da obilne padavine za sada ne uzrokuju probleme u vodosnabdevanju i građani bez ikakve bojazni mogu da koriste za piće vodu iz gradskog vodovoda. Prema rečima nadležnih u niškom gradskom vodovudu trenutno je za radnike ovog preduzeća u fokusu kanalizacija, jer su kolektori puni vode i počeli su da se izlivaju.

Načelnik Nišavskog okruga Aleksandra Cvetkovića izjavio je da su sva gradska predzeća i institucije u pripravnosti, a proglašenje vanredne situacije nije isključeno.
Za protekla 24 časa na teritoriji Nišavskog okruga palo je 30 litara vode po kvadratu što je bezmalo jednako proseku padavina za ceo maj.
(Kraj)Mia

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare