Proslava Dana studenata niškog univerziteta

NIŠ – Povodom 22. marta, Dana studenata Univerziteta u Nišu, sutra i prekosutra će biti održani tribine, izložba, književno veče, studentska žurka i koncert. Ovaj dan se obeležava u znak sećanja na prvu veliku antifašističku konferenciju iz 1937. godine.

Program će početi sutra u 11 sati kada će u velikoj sali Univerziteta diplomirani psiholog Slavica Pavlović održati tribinu Psihološkog savetovališta za studente – „Ljubav“. Na istom mestu će od 14 do 16 sati odbojkaš Vladimir Grbić govoriti o ulozi odbojke u razvoju mladih, posle čega će u 18 sati početi poetsko veče sa Dobricom Erićem i Ljubivojem Ršumovićem. Žurka Saveza studenata Univerziteta u Nišu počeće u 23 sata u klubu Simfonijskog orkestra.

Tribina o studentskom standardu pod nazivom „Desetka za Srbiju“ biće održana u velikoj sali Univerziteta prekosutra u 11 sati. Glumci Ivan Bekjarev, Jelica Sretenović i Dejan Tončić učestvovaće u „Glumačkoj priči“ na istom mestu od 13 do 15 sati. Program će biti završen koncertom Akademskog folklornog ansambla „Oro“ Studentskog kulurnog centra Niš koji će u 20 sati, zajedno sa gostima iz Slovenije, nastupiti u Domu vojske.

Čitav program pratiće izložba radova Jovane Krstić pod nazivom „Neostvaren san“ u holu Univerziteta. Ulaznice za žurku i koncert su besplatne, ali ih treba podići u kancelariji Saveza studenata Univerziteta u Nišu ili kancelarijama studentskih organizacija na fakultetima.

Oni koji budu sprečeni da prisustvuju tribinama, moći će da ih u realnom vremenu prate putem video linka na zvaničnom sajtu Saveza studenata niškog univerziteta www.ssu-nis.org.

(Kraj)

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare