NIŠ – Od 200 prijavljenih Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika koje zajedno sa Gradskom opštinom Pantelej organizuje besplatnu Školu kulinarstva odabrani su njih 60 koji od najboljih srpskih kuvara uče kako pripremati, dekorisati ali i odabrati namirnice za kuvanje.
Najbolji će biti preporučeni niškim ugostiteljima a neki od učenika planiraju da se samostalno isprobaju u keteringu ili poslastičarstvu. Praktičnu nastavu polaznicima drže profesori Ugostiteljske škole Ančica Dimitrijević, Ranka Petrović i Petar Arsenkov, svi iz Niša, Grujica Ivković iz Leskovca a kako se pripremaju dobra jela od ribe pokazaće im Sajko Ferenc iz Kanjiže i Milijan Stojanović, „vitez kulinarstva“ iz Kosjerića,…
“ Bili smo iznenađeni velikim interesovanjem naših sugrađana koji žele da nauče kuvanje. Škola je osmišljena tako da za mesec dana savladaju teoriju ali i da im predavači demonstriraju gastronomske veštine u pripremanju, dekoraciji i serviranju hrane nacionalne i klasične kuhinje, izjavio je Zoran Mirašević, predsednik pomenutog Udruženja.
Slaviša Dinić, predsednik Gradske opštine Pantelej koja je pomogla da se Škola realizuje kaže da je krajnji cilj da znanje koje steknu neki od polaznika unovče kroz buduće zanimanje.
(kraj)
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!