Ljajić otvorio renovirani Centar za socijalni rad

LESKOVAC – Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić otvorio je danas adaptirani u nadogađeni Centar za socijalni rad za koga je rekao da je najbolji i najuslovniji centar u Srbiji.

“Ovaj centar ima najbolje uslove za rad i verujem da ne postoji sličan centar u Srbiji”, kazao je.

Direktorka Centra Snežana Milojković rekla je je da se na dogradnju objekta u centru Leskovca čekalo 28. godina.

“Ovo je veliki dan jer smo ostvarili ideju koja je bila aktivna 28 godina. Finalizirali smo je u roku od šest meseci”, kazala je.

Radove je sa 15 miliona dinara finansirala lokalna samouprava, kompanija Actavis sa 3 i Ljajićevo ministarstvo sa 2 miliona dinara.

Zamenik predsednika Skupštine Leskovca Miodrag Miladinović rekao je da je grad u protekle tri godine doneo niz mera za unapređenje socijalnog statusa društevno najugoreženijih grupa.

“Obnovili smo rad narodne kuhinje, koja se delom finansira iz republičkog buđžeta za 600 korisnika, finansirali smo rad personalnih asistenata, rad gerentodomaćica, a  tokom zime smo otvorili prihvatilište za najugroženije građane” istakao je.

Pored standardnih usluga, u prostoru od oko 400 kvadrata u Centru će biti smešteno i Prihvatilište za decu, Savetovalište za brak i porodicu i Slušba za razvoj hraniteljstva.

Ministra Lajić je naglasio da leskovački centar ima 1700 redovih korisnika socijalne pomoći, a da je prošle godine usluge Centra potražilo preko 13 hiljada korisnika.

(Kraj)

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare