Aha Mura na produju, šesti pokušaj

Posle pet neuspešnih, danas je objavljen šesti oglas za prodaju pirotske fabrike “Aha Mura Prvi maj“ u stečaju objavljen, a javno nadmetanje zakazano za 27. oktobar.

Cena je 200 miliona dinara a depozit 126 miliona dinara, čiji je rok za uplati 24. Oktobar.ž

Prema rečima predsednika Veća Saveza Samostalnih sindikata grada Pirota Rodoljuba Ćirića, ovoga puta je javno nadmetanje i u Sindikatu očekuju da će se pojaviti kupac i uposliti radnike.

U Pirotu ima tekstilnih radnika koji bi odmah mogli da krenu sa proizvodnjom”, rekao je Ćirić, dodajući da deo radnika iz bivše fabrike radi u nekim privatnim preduzećima u gradu  ali da je većina bivših radnika ove fabrike  bez posla

U fabrici je stečaj uveden 25. juna 2015. godine. U njoj je radilo  oko 1.300 radnika koji ne rade a kojima je država svojevremeno isplatila devet zaostalih zarada i povezala radni staž. Ostao je nepovezan radni staž od 25. 9. 2014. do 5. marta 2013. godine. Ćirić se nada da će ukoliko ovoga puta bude uspešna prodaja biti povezan i ovaj period radnog staža. Prva prodaja javnim nadmetanjem bila je 25. aprila 2016. a poslednja 31. maja 2017. godine.

Zoran Panić