Akcija Inkubatori za niške bebe

NIŠ – Nakon akcije, koju je pokrenula Gradska opština Palilula u saradnji sa Studentskim parlamentom PМF-a, predstavnicima Fonda B92 i organizacijama civilnog društva, kampanja „Bitka za bebe“ dobila je nove donatore u Nišu.

Upućen je poziv društveno odgovornim kompanijama i ustanovama koje posluju na teritoriji niškog regiona da se odazovu akciji. Otvoren je namenski podračun u opštini Palilula, br.840-2447741-96, za prikupljanje finansijskih sredstava za nabavku inkubatora u okviru kampanje BITKA ZA BEBE.

Po rečima predsednika opštine prof.dr Igora Novakovića, cilj je da se u Nišu do 17. novembra, od prikupljenih sredstava obezbede 4 inkubatora.

Sredstva za jedan inkubator su već obezbeđena. Očekujemo da nerednih dana odaziv donatora bude veći“, istako je Novaković.

Sa prodajom donatorskih čestitki otpočelo se u četvrtak, 3.novembra na sportskoj manifestaciji KUP NACIJA, na tri lokacije u sportskoj hali „Čair“. Akcija je nastavljena obilaskom ugostiteljskih objekata. U subotu, 5.novembra i četvrtak 17. novembra, prodaja čestitki biće organizovana i u Obrenićevoj ulici, preko puta poslovnog centra „Kalča“.

U saradnji sa Domom učenika srednjih škola i muzičkim klubom „Spark“, 9.novembra od 22 časa, biće organizovan donatorski koncert Tijane Dapčević, Igor Lazić (NIGGOR). Glumica Nađa Nedović odigraće predstavu „Glumac je glumica“, po tekstu Zijaha Sokolovića, 12.novembar u 18:00 časova u  Pozorištu lutaka.

Prema proceni Мinistarstva zdravlja, u ovom trenutku Nišu nedostaje osam inkubatora za bebe. Klinici za ginekologiju i akušerstvo nedostaju tri a Dečijoj klinici potrebno je pet inkubatora.