Bakljom prijateljstva otvorene Sportske igre mladih

Paljenjem baklje prijateljstva, danas su u Vranju ispred Sportske hale svečano otvorene četvrte po redu “Sportske igre mladih”, na kojima se iz celog Pčinjskog okruga očekuje oko 1.000 učesnika koji će se nadmetati u osam disciplina.

Takmičenja će biti organizovana na više lokacija i sportskih terena u gradu, u malom fudbalu, rukometu, odbojci, šahu, stonom tenisu, basketu 3 na 3, tenisu i igri “između dve vatre”.

Vranje je centar južnog dela Srbije ove manifestacije i ono što je najvažnije je da sve protekne u najboljem redu i da deca budu zdrava“, ističe predsednik Saveza za školski sport Vranje Miroslav Spasić i očekuje da takmičenje traje do kasnih sati s obzirom na veliki broj učesnika.

Pobednici današnjeg takmičenja, dodaje, odlaze na Državno prvenstvo u Beogradu koje će se održati od 23. do 29. jula na Adi Ciganliji.

A, odatle najbolji odlaze na Međudržavno prvenstvo u Splitu, gde su naši takmičari prethodne godine bili pobednici”, ističe Spasić.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević, poručio je da pored zdravih stilova života, ove igre donose nova prijateljstva.

Bogati ste onoliko koliko imate pravih prijatelja u životu. Ako pri tom kao u sportu budete uporni, istrajni i izdržljivi, onda postajete bogati pojedinci društa, a svi mi bogatiji zajedno sa vama”, istakao je Đorđević, a predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović naglasila je da su u današnjim igrama svi pobednici i poželela pobedu onim timovima koji su za nijansu bolji.

Organizator događaja je Savez za školski sport, a partneri SIM Srbija su Koka-kola, Podravka, Lino, Hotel Falkensteiner, Ada Ciganlija, kao i medijski partneri RTS, Arena Sport, Sport Klub, N1 i Blic.

Ove godine “Sportske igre mladih” u Srbiji slave 5. rođendan, u Hrvatskoj 22. a u Bosni i Hercegovini osam godina postojanja.