Bela Palanka: Dodeljena priznanja na Dan opštine

Dan Opštine Bela Palanka obeležen je danas svečanom akademijom kojoj su prisustvovali predstavnici vojske, policije, Kancelarije za javna ulaganja Srbije, programa EU PRO, državni sekretar u Ministarstvu odbrane, lokalnih samouprava iz Srbije i Bugarske i medjunarodnih organizacija i fondacija.

Predsednik opštine Goran Miljković je istakao da je Bela Palanka usmerena ka daljem lokalnom ekonomskom razvoju i da strateški planira i definiše prioritete i ciljeve za poboljšanje kvaliteta života u ovoj opštini.

Ove godine nije dodeljena Povelja ‘’Niketa Remizijanski’’ za izuzetne rezultate u razvoju Bele Palanke, već su dodeljene četiri zahvalnice koje su dobili Darko Glišić, predsednik opštine Ub, komandant Kopnene vojske Srbije general potpukovnik Milosav Simović, Grem Tindel, menadžer programa EU PRO i Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije.

Učenicima generacije i najboljim studentima dodeljene su nagrade.

Miljković se zahvalio Vladi Srbije i prdesedniku Srbije na podrsci za realizaciju važnih nfrastrukturnih projekata.

Reč je o rekonstrujkciji OS Ljupče Španac , OŠ Jovan Arandjelović u Crvenoj Reci i dva vrtića PU “Dragica Lalovic’’ kao i otvaranje konfekcijskog pogona firme “Trendteks”, koja do kraja investicionog ciklusa treba da uposli 250 radnika”, rekao je Miljković.