Beograđanin pobednik Drugog Vranjskog maratona

Zoran Radičanin iz Beograda, član AK “Apatin“ pobednik je 2. Vranjskog maratona koji je održan u subotu u centru grada.

Radičanin je stazu dugu 42 kilometra i 190 metara pretrčao za tri sata šest minuta i 20 sekundi.

On je nakon trke istakao da je staza maratona izmenjena i malo lakša nego prošle godine, ali i dalje zahtevna.

Nisam trčao na rezultat, već na plasman i veoma sam zadovoljan ostvarenim rezultatom. I ove godine, organizacija je odlična, a Vranje bi trebalo da bude ponosno na ovakvu manifestaciju i da je neguje, jer je ovo jedini maraton koji se organizuje na jugu Srbije”, istakao je Radičanin, prošlogodišnji vicešampion prvog Vranjskog maratona.

Hiljade trkača na Vranjskom maratonu, Olivera Jevtić počastvovana (VIDEO)

U ovogodišnjoj polumaratonskoj trci pobedio je Igor Stanojević član AK “Topličanin” iz Prokuplja, koji, kako kaže, prvi put učestvuje na maratonu u Vranju.

Meni je zadovoljstvo što sam u Vranju i što sam deo ove manifestacije. Sve pohvale za organizatore jer je celokupna manifestacija organizovana na zadovoljavajućem nivou”, rekao je Stanojević.

U štafetnoj trci dva puta po 10,5 kilometara pobedila su braća Stefan i Dragomir Ristanović, članovi AK “Kolektiv Nike runs club” iz Beograda.

Vranje je ove godine uspelo da nadmaši prošlogodišnju sjajnu manifestaciju i svaka čast organizatorima na tome. Hvala svima koji su izašli na ulice, bodrili nas i prenosili pozitivnu energiju”, rekao je Dragomir Ristanović.

Učesnici polumaratona i maratona trčali su na sertifikovanoj stazi, od starta na šetalištu kod Robne kuće u centru grada, a onda ulicama Ive Lole Ribara, Partizanskom, Sime Pogačarevića, Kolubarskom, Proleterskih brigada do Francuske, pa nazad do Glavne autobuske stanice, Bulevarom Avnoja, Radničkom, nazad prema upravnoj zgradi Jumka, preko Ulice Omladinskih brigada i nazad prema Kavim – Jedinstvu i ulicama Pariske komune, Nemanjinom i Karađorđevom.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Vranje, a organizator AK “Vranjski maratonci“.