Besna Kobila spremno dočekuje skijaše

VRANJE/VRANJSKA BANJA- Javno preduzeće “Skijalište Besna Kobila” iz Vranja, uveliko se priprema za predstojeću zimsku sezonu, jer postoji velika zainteresovanost zaljubljenika u planinski odmor, što potvrđuje  i veliki broj rezervacija.

Prema rečima upravnika planinarskog doma na planini Besna kobila Nebojše Arsića, već su izvršene rezervacije za decembar mesec, što po njegovim rečima, ranijih godina nije bio slučaj.

besna-kobila_dom_1

“Vlada velika zainteresovanost koja premašuje smeštajne kapacitete planinarskog doma. Za januar smo već ispunili oko 70 odsto kapaciteta putem rezervacija. Najviše posetilaca očekuje se tokom novogodišnjih praznika ali i zimskog raspusta za školarce” kaže Arsić i dodaje da je Skijalište spremno i da se samo čeka sneg.

Uveliko teku radovi na izgradnji dva sportska terena i 80 odsto posla već je završeno na njima. U pitanju je manji asfaltni teren za fudbal i košarku, kao i veliki travnati teren za fudbal, koji će obogatiti ponudu za odmor na ovoj skoro 2.000 metara visokoj planini.

besna-kobila_tabla

Radovi se izvode i na asfaltiranju državnog puta  od Krive Feje do Donje Ljubate u dužini od 3.22 kilometara. Republički tendet za ovu investiciju, vrednosti oko 65 miliona dinara, raspisan je u Beogradu, u dogovoru sa Ministarstvom privrede.

Radovi su počeli 23. Septembra, a rok za završetak je 150 dana.

Milan Zdravković