Bez struje 11 sela u babušničkoj opštini

BABUšNICA – Zamenik predsednika Skupštine opštine Babušnica Dejan Lazarević izjavio je danas  da su 11 sela u opštini odsečena od sveta jer već nekoliko dana nemaju struju niti se do njih može stići. Iako su u četvrtak proglasili vanredno stanje izostala je,  prema Lazarevićevim rečima,  pomoć državnih organa.

’’Do ovih sela je nemoguće stići zbog visokih nameta snega koji se kreću od jednog do dva metra. Imamo pozive meštana iz mnogih sela koji ne mogu da dodju do lekara ili da kupe hranu koja im ponestaje’’, kazao je Lazarević i naglasio da je lokalna samoprava je angažovala mehanizaciju na čiščenju snega na najkritičnijim putnim pravcima do ugroženih sela.

’’Čisti se put od Ljuberadje ka Berduju, Crvenoj Jabuci i Rakov dolu. Druga ekipa je angažovana na putu za sela Studena, Preseka, Zvonce i Rakuta a treća ka Bogdanovcu, Štrbovcu, Linovu i drugim planinskim i zavejanim selima opštine’’, kazao je Lazarević.

Opštinski sstab za vanredne situacije je nakon proglašenja vanrednog stanja  uputio apel za pomoć Vladi Srbije, Ministarstvu odbrane i Sektoru za vanredne situaicje MUP-a, zahtevajući prvenstveno pomoć u mehanizaciji.

’’Iako imamo obećanja mehanizacija nije još stigla’’, kazao je Lazarević – Od Okružnog štaba za vanredne situacije za Pirotski okrug dobili smo obećanje da će sutra dva vozila poslati u pomoć ovoj opštini

 

(kraj)