Bilo je bezbedno jesti na Roštiljijadi

Kontrola briseva ruku, radnih površina, opreme i alata sa leskovačke Roštljijade (ukupno 120 briseva uzetih sa 15 štandova za pripremu i distribuciju roštilja) pokazala je da su svi brisevi ispravni i zadovoljavaju „Mikrobiološke kriterijume za predmete, površine i ruke koji dolaze u kontakt sa hranom“.

Kako navode u Zavodu za javno zdravlje Leskovac, i kontrola uzoraka hrane (proizvodi od mesa) uzetih (ukupno 29 uzoraka hrane sa 15 štandova za pripremu i distribuciju roštilja) u saradnji sa Veterinarskom inspekcijom za Jablanički upravni okrug, pokazala je da su svi uzorci hrane zdravstveno bezbedni i u skladu sa odredbama Pravilnika o opštim i posebnim uslovima higijene hrane u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i prometa i Zakona o bezbednosti hrane.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Leskovac za sve vreme trajanja “Roštiljijade” vršio je pojačani nadzor nad prijavljivanjem zaraznih i parazitarnih bolesti u cilju sprečavanja pojave oboljenja u epidemijskom obliku.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare