Bogato kulturno leto u Vladičinom Hanu (PROGRAM)

I ovo leto u Vladičinom Hanu biće bogato kulturnim događajima, a već naredne nedelje biće organizovano obeležavanje gradske slave – Vidovdana, tradicionalne kulturne manifestacije u sklopu koje se dodeljuju i nagrade najboljim učenicima.

Odmah po završetku slave, sledi predtakmičenje trubača za učešće na finalu sabora u Guči „Oj Moravo“, a ove godine održava se po drugi put zaredom i zakazano je za 29. jun na Sportskom centru „Kunjak“.

Kako su najavili organizatori, započeće defileom učesnika gradom  od 17 časova, mini-koncertom pola sata kasnije u centru  a samo takmičenje počeće u 19,30, najavljeni su i specijalni gosti, koji će upotpuniti program.

Podsetimo, protekle godine Marko Marković je sa svojim orkestrom zabavljao svoje sugrađane kao i njegova koleginica, Danijela Veselinović, nakon toga žiri će izabrati i najbolji orkestar, koji će od 9. do 12. avgusta učestvovati na 58. Dragačevskom saboru trubača, dok je protekle godine, ta čast pripala je domaćem orkestru Bojana Ristića.

Očekuje se i Međunarodna smotra folklora koja je letos okupila foklorne i plesne grupa iz više zemalja sveta kao i Over load,  rok festival na kome svake godine učestvuju naši poznati bendovi.