Bojana Veličkov potvrdila realizaciju programa stručne prakse

VRANJE – Zamenica gradonačelnika Vranja Bojana Veličkov potvrdila je danas da će bez obzira na brojne probleme program stručne prakse ipak biti realizovan.„U stalnom smo kontaktu sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Sinišom Nadbantićem, i prema informacijama koje smo dobili program realizacije stručne prakse privremeno je zaustavljen do usvajanja rebalansa republičkog budžeta“, izjavila je zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov i dodala  da će konačna odluka biti doneta 9.jula i ona će se odnositi na celu Srbiju.

“ Ukoliko rebalansom republičkog budžeta budu obezbeđena sredstva konkurs će biti produžen. U slučaju da  Republika odustane od realizacije ovog programa , Grad Vranje će raspisati novi konkurs i ispuniti svoje obaveze“, istakla je zamenica Veličkov.

„To podrazumeva da ćemo skoro 25 miliona opredeliti za realizaciju stručne prake angažovanjem mladih i stručnih ljudi. Zamolila bih zainteresovane kandidate i poslodavce da budu strpljivi do 10.jula kada ćemo se zvanično oglasiti i saopštiti sve detalje za stručnu praksu, koja će na nivou Grada Vranja biti sprovedena, što je i zaključak Gradskog veća“, naglasila je  u izjavi za gradski sajt zamenica gradonačelnika Vranja Bojana Veličkov.

(Kraj)iva