U Bojniku održana prva „Pasuljijada“

Ekipa Doma kulture iz Bojnika skuvala je najbolji planinarski pasulj na takmičarskoj manifestaciji „Pasuljijada-Bojnik 2017.“
Pored pomenutih pobednika koji su osvojili pehar i kotlić, nagrade su prema oceni žirija dobile i ekipa sportske hale Bojnik koja je za treće mesto nagrađena peharom i šerpom, dok je drugo mesto osvojila  ekipa „Gavgari“ iz sela Pridvorice i takođe dobila  pehar i šerpu.

U pripremanju najboljeg planinarskog pasulja takmičilo se sedamnaest ekipa iz Bojnika i okolnih mesta, a takmičenje se odvijalo na platou ispred sportske hale u Bojniku.

Članovi žirija bili su Vesna Sladojević, Igor Radović i Mile Zlatanović.

Prema najavama organizatora, uz zahvalnost lokalnoj samoupravi za podršku kao i brojnim sponzorima, planira se da manifestacija postane tradicionalna.

Takmičenje je okupilo brojnu publiku a svi učesnici slažu se da je za malu opštinu poput bojničke od velikog značaja organizovanje ovakvih manifestacija koje uz malo ulaganja privuku brojne posetioce i predstavljaju turistički potencijal.

Organizatori manifestacije su planinarsko-biciklistički klub „Zmaj sa Radana“ iz Bojnika, pod pokroviteljstvom opštine Bojnik.

Zoran Jovanović