Bora Čorba promovisao svoju knjigu i najavio koncert u Čairu

NIŠ – Nišlije svih generacija družili su se u ponedeljak veče u hotelu “My  place” sa legandarnim rokerom Borom Đorđevićem na promocijii njegove autobiografske hit knjige “Šta je pesnik hteo da kaže” u izdanju kompanije “Novosti.” Legendarni muzičar i pisac boravio je u gradu na Nišavi posle mnogo godina i najavio svoj koncert u hali Čair 17.novembra.

“Kada je knjiga bila gotova, pročitao sam je u jednom dahu i dopala mi se”, otkrio je Bora Nišlijama.

“A da je to dobro štivo,  potvrdili su mi i prijatelji i neprijatelji”, dodao je najpoznatiji srpski roker i pisac.

Promocija u Nišu bila je više od predstavljanja knjige, nalik druženju dobrih, starih prijatelja, pa se tako popularna pevačica etno pesama Biljana Krstić prisećala prvog susreta, prve audicije za pevače, “Suncokreta”…

Nikola Nešković, publicista i novinar, jedan od pionira rokenrola, istakao je da Bora već jeste odrednica u enciklopediji. “I nije se umorio, čak je i knjigu završio sa obećanjem da će je nastaviti”, prokometraisao je Nešković..

!Da je Bora Đorđević drugi u seriji poznatih ličnosti koje su imale ekskluzivno spisateljsko krštenje u “Novostima” (posle Emira Kusturice i bestselera “Život je neprovjerena glasina”), potvrdio je i Aleksandar Backović, izvršni direktor u Kompaniji “Novosti”. On je podsetio da je prvi tiraž Borine knjige planuo u rekordnih 20.000 primeraka.