Bora Stanković i kroz pantomimu

U okviru šestog Međunarodnog festivala pantomime – P(h)antomfest, koji će biti održan u Vranju 22. i 23. septembra, premijerno će biti izvedena predstava pantomime po motivima priče Borisava Bore Stankovića „Prva suza“.

Predstavu, nastalu  u produkciji Festivala režirao je Trajče Georigiev. Tako će najčuvenjieg pisca iz Vranja po prvi put igrati gluve i nagluve osobe i to u predstavi pantomime, bez reči.

Prva suza je jedna od najdirljivijih ljubavnih priča Bore Stankovića. Priča koja te ne ostavlja ravnodušnim, kao i ceo njegov stvaralački opus. U Vranju radimo šestu predstavu i nekako je bilo logično da nastavak saradnje ove godine utemeljimo na Borinom stvaralaštvu. Nadam se da smo u našoj avanturi uspeli i da će naši gluvi i nagluvi glumci u potpunosti opravdati nastup na sceni”, kaže reditelj predstave.

U predstavi igraju Goran Stojiljković, Leontina Trajković, Miodrag Demirović, Ivica Spasić, Ninoslav Demirović, Maja Demirović, Milan Tončić, Aleksandra Demirović, Isidora Demirović i Mirko Stanković.

Predstava će biti odigrana odmah nakon svečanog otvaranja Festivala, 22. septembra od 20 i 10 časova, u sali Doma vojske u Vranju.

“P(h)antomfest” održava se u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje.

(Kraj)