Brnabić: Filip Moris pouzdan partner države

Povodom 15 godina od prodaje Duvanske industrije Niš (DIN) američkoj kompaniji „Filip Moris“ premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas tu kompaniju i istakla da se radi o najpoželjnijem poslodavcu u našoj zemlji i „pouzdanom partneru Vladi Srbije i gradu Nišu“. 

Ukupna investicija kompanije „Filip Moris“ u proteklih 15 godina iznosi 853 miliona dolara, a ukupan prihod za budžet preko 6,5 milijardi dolara.  

„Filip Moris“ direktno zapošljava 900 radnika, a indirektno više od 3.000 

Kompanija „Filip Moris“ ne donosi u Srbiju samo novac, već i znanje, novu tehnologiju i sistem rada, koji se preliva i na ostale grane privrede. Najprestižniji su u sistemu društvene odgovornosti, ulažu u obrazovanje, kulturu„, izjavila je Brnabić.

Direktor kompanije „Filip Moris“ za Srbiju Aleksandar Jakovljević rekao je da ta kompanija najveća duvanska kompanija u Srbiji i drugi najveći poreski obveznik u Srbiji sa učešćem od pet odsto u ukupnim budžetskim prihodima u 2017. godini.

Od 2010. godine povećali smo izvoz za 40 puta i trenutno 80 odsto proizvodnju u Nišu izvozimo. Naša kompanija izvozi u 50 zemalja širom sveta„, rekao je Jakovljević.

On je rekao da „Filp Moris“ ima 900 radnika od kojih je 650 u proizvodnji.