Trgovinsko-ugostiteljska škola, u želji da vaspitno-obrazovni proces učini kvalitetnijim, svrsishodnijim i zanimljivijim, realizuje projekat „ Slatke i ukusne ideje“sa partnerima iz Atine. Dvadeset odabranih učenika ove škole obrazovnog profila poslastičar i kuvar od 25. juna do 8. jula borave u Atini sa ciljem specijalizacije iz poslastičarstva i učenja osnova grčkog jezika, a dvonedeljni boravak u prestonici Grčke ulepšaće i poseta kulturnim znamenitostima.
„Naši poslastičari jedva čekaju da se upoznaju sa tajnama izrade čuvenih poslastica: grčke baklave, ravanije, kadaifa, galakto bureka i saraglia, da upoznaju jezik Sofoklea i Aristotela, da prošetaju stazama grčkih bogova na Akropolju, da budu deo pozorišne magije u Epidaurusu…Na ovaj način je obrazovanje našeg popularnog profila poslastičar dobilo drugu dimenziju. Učenici koji su već bili u Atini u okviru prve mobilnosti puni su pozitivnih iskustava. Naglašavaju da im je specijalizacija doprinela razvoju teorijskih znanja i praktičnih veština, razvijanju sigurnosti, ali i preduzetničkog duha“, kažu iz ove škole.
Dodaju da je Projektni tim Trgovinsko-ugostiteljske škole već pripremio nove evropske projekte za školsku 2021-2022 godinu za svoje buduće učenike.
!Pozivamo sve buduće srednjoškolce da upisom u Trgovinsko-ugostiteljsku školu budu deo ovakvih profesionalnih avantura i modernog obrazovanja. U našoj školi važi pravilo: ZNANJEM DO ZADOVOLJSTVA“, poručilu su iz TUŠ Leskovac.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!