Života Matić inicijator jedinstvene liste koja okuplja sve političke predstavnike Srba u Bujanovcu

BUJANOVAC: Svi Srbi na jednoj listi

BUJANOVAC – Predstavnici svih srpskih političkih opcija u Bujanovcu pokazali spremnost da na sledećim izborima izađu jedinstveno, kako se ne bi ponovila situacija iz 2012, kada nekoliko stranaka nije prešlo cenzus, pa je došlo do „rasipanja“ preko 2.000 glasova, pišu današnje Večernje novosti.

Inicijator ideje o okupljanju Srba na jednoj listi je predsednik PUPS u ovoj opštini dugogodišnji novinar  Života Matić. On kaže, za „Novosti“, da su do sada održana četiri sastanka i da je formirana radna grupa od pet predstavnika:

Predsednik SNS u Bujanovcu i narodni poslanik Nenad Mitrović ocenjuje da je krajnje vreme da dođe do ukrupnjavanja srpske političke scene u ovoj opštini:

„Na izborima 2012. četiri liste nisu prešle cenzus. Ako bi srpske stranke izašle zajedno na izbore, mi bismo osvojili 17 ili 18 mesta u lokalnoj skupštini koja ima 41 odbornika“, kaže Mitrović.

Volju da zajednički nastupe na izborima pokazali su predstavnici SNS, SPS, PUPS, SDS, DSS, Pokreta socijalista, SRS, Narodnog pokreta i grupe građana „Dr Stojanča Arsić“ i „Trajko Trajković“, dok u JS još razmišljaju.

Izvor: Večernje novosti