Čehov blizak svima

Još jedan ruski klasik naći će se na sceni leskovačkog Narodnog pozorišta nakon više puta nagrađivanog „Galeba“.

Narodno pozorište Leskovac kreće u novo ambiciozno oživljavanje još jednog klasika najvećeg ruskog dramskog pisca na daskama koje život znače, Antona Pavloviča Čehova.

Premijera „Višnjika“ zakazana je za 2. jun

Reč je o predstavi „Višnjik“, koja je ujedno i poslednje napisano delo ovog pisca, a koje će oživeti ansambl od 12 glumaca, leskovačkog i lazarevačkog pozorišta da udahnu život likovima ove drame u četiri čina.

Ideja je bila da napravimo komediju karaktera koju će prepoznati publika u današnjem vremenu“ komentariše reditelj Ivan Tomašević.

„Višnjik“ počinje kao komedija, ali se na kraju može videti, karakteristično za autora, sjedinjavanje komičnog i tragičnog.

Obaveza je jednog ozbiljnog teatra, kakvo je leskovačko Narodno pozorište, da u svom repertoaru ima barem jedan klasik“, kaže direktor pozorišta Stanisalv Grujić.

Pored njega u predstavi, koju postavlja šabački reditelji i glumac Ivan Tomašević, igraće i Maja Janković, Maja Jovanović, Petra Dimitrijević, Dragan Boža Marjanović, Ivan Janković, Suzana Grujić, Mina Cocić i gostujući Uglješa Spasojević, sam reditelj Ivan Tomašević i Aleksandar Trmčić.