U poslednjih mesec dana cene junećeg i svinjskog mesa skočile su u proseku od 80 do 100 dinara. Jedni trgovci kažu da se cene povećavaju jednom nedeljno po 10 posto, dok drugi tvrde da svaki dan po nešto poskupljuje od 30 do 50 dinara.
Najviše su skočile cene junećeg mesa. Danas smo zabeležili sledeće cene u dve prodavnice: Juneći ribić iznosi 799, juneći biftek 2.999, juneći pamflak 779, juneći vrat 879, juneća rebra 579 do 590, juneći but od 899 do 989 dinara.
Kilogram svinjskih svežih rebara košta 489, svinjski pamflak 489, svinjski but od 539 do 629, svinjski vrat od 539 do 699 i kremenadla 549 dinara.
Trgovci kažu da do poskupljenja dolazi zbog nestašice mesa na tržištu.
Sveža kobasica ima u obe prodavnice istu cenu – 429, a kilogram roštilj mesa od 429 do 489 dinara, mada je ono kvalitenije i preko 500 dinara.
Najmanji skok cena zabeležen je kod živinskog mesa, pa se kilogram pilećih bataka može kupiti za 319 dinara, pileći file za 619, pileća jetra 279 i pileća krilca 249 dinara.
U tekstu dole možete videti kakve su cene bile krajem prošle godine i duže vreme mirovale.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!
Sad umesto seoskog turizma, svi na selo pa u torove svinje i goveda, hranite. Poljoprivreda bato, rabotajte malo
Kada bi se svi seljaci vratili odakle su došli i oslobodili gradske institucije možda bi bilo bolje.Ovako ostaje da gradska intelektualna elita idalje napušta Srbiju a seljaci sa kupljenim diplomama dolaze na njihovo mesto.Tako da će se Srbija idalje prazniti a Srbi biti gladni.Pogubna politika u zadnjih 30 godina,a ovi sadašnji su najgori jer nemaju niti jednog stručnjaka samo poslušnika.
Vratite te svinjske papke iz Kine da i mi imamo meso!
„Sve što raste i treba da raste…“
Izbori završeni a sad rokenrol.
Još treba da poskupljuje.
Glasali ste – uživajte.
Politicari neka jedu meso a penzioneri neka glodjaju koske Treba da poskupi najjeftiniji meso imamo,struju ,vodu poljoprivredni proizvodi sve to da skoči po 100%i plus dažbine pa će razmislite malo Imali ste šansu propustili ste nemoj se niko žali ima cutite ko strine
Je l’ razume neko finansijsku logiku, ili barem recepturu za „sušenje“ mesa u preduzeću B. Đokić?
– Svinjski vrat, i suv i svež, ista cena po kilogramu?!