Ćirković glavni za pregovore ispred DS

 NIŠ – Pregovarački tim Demokratske stranke (DS) na razgovorima sa Liberalno demokratskom partijom (LDP) danas je, kako je agencija “juGmedia” najavila,  predvodio je Dragoslav Ćirković, nosilac liste i kandidat za gradonačelnika te stranke.

Niški DS progovore o formiranju vlasti započeo je juče sa SPS I URS ali je tada ovu stranku predstavljao predsednik Gradskog odbora i aktuelni gradonačelnik mr Miloš Simonović. Vrh stranke je ipak odlučio da Ćirkovića kooptira u Predsedništvo Gradskog odbora i da mu ovlašćenje da vodi pregovore.

“Nikakav problem nije što je jučerašnje pregovore vodio Miloš Simonović, mnoge stvari su dogovorene na način koji je dobar kada je u pitanju ovaj grad. Danas vodim ja pregovore i u buduće ću ja to raditi obzirom da je Izvršni odbor DS na osnovu Statuta stranke, člana 52, stav 1, tačka 6 doneo odluku i naložio da to radim ja kao kandidat za gradonačelnika, izjavio je Ćirković nakon sastanka sa pregovaračkim timom LDP. Ovim razgovorima prisustvovao je danas I Simonović ali on nije davao izjave novinarima.

Situaciju sa promenom vođe pregovaračkog tima pojašnjavao je i podpredsednik Gradskog odbora i narodni poslanik Dušan Milisavljević.

“Bilo  bi neozbiljno da neko drugi vodi pregovore, obzirom da je Dragoslav Ćirković kandidat za gradonačelnika. On je nosio najvišu odgovornost na izborima 6. maja. Bilo bi neozbiljno da bilo ko drugi vodi pregovore ili bude kandidat za gradonačelnika. Mislim da je vrh stranke doneo dobru odluku i da ćemo sa gospodinom Ćirkovićem imati brži razvoj našeg grada, kazao je Milisavljević.

(kraj)