Crna Trava ponovo ostala bez struje

CRNA TRAVA/LESKOVAC – Oko 90 odsto teritorije Crne Trave danas je ponovo ostalo bez struje, a kvarovi na mreži izazavale su bukve koje od jakog mraza pucaju i padaju na električne vodove, potvrđeno je agenciji “juGmedia” u toj opštini i u leskovačkoj “Elektrodistribuciji”.

Predsednik opštine Slavoljub Blagojević kazao je da struje ima samo u varoši Crna Trava i da ekipe “Elektrodistribucije” gube bitku sa mrazom i vetrom.

Direktor “Elektrodistribucije” Nebojša Cvetković je rekao da se u Crnoj Travi nalazi 7 ekipa i da danoćno rade.

“Jedna od ekipa od danas koristi motorne sanke, a sutra dobijamo još jedne. Planinski teren je izuzetno nepristupačan, a stabla bukava padaju na sve strane i kidaju vodove i žice”, kazao je Cvetković.

Predsednik Blagojević je istakao da je i dalje odsečeno 70 odsto sela u Crnoj Travi, da gorivo u mašinama kojima se čiste putevi ponestaje i da su radnici premoreni.

“Tražio sam od Vlade Srbije pomoć od pet miliona dinara, ali odgovora još nema. Najteže je što u zavejanim selima ima dece koja su iz drugih mesta došla na zimski raspust i koja najverovatnije neće moći da se vrate kućama za početak drugog školskog polugođa”, kazao je Blagojević.

(Kraj)