Crveni krst odao priznanje đacima i višestrukim davaocima krvi

Povodom obeležavanja 11. maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca, krvi Crveni krst Niš nagradio je  danas davaoce krvi koji su dragocenu tečnost dali 35 puta, i učenike niških osnovnih i srednjih škola koji su pobedili na literanom i likovnom konkursu”Krv život znači”.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta u Nišu Sanja Stojanović podsetila je da učenici već po tradiciji učestvuju na konkursu “Krv život znači” i likovnim i literarnim radovima pokazuju kako oni vide dobrovoljne davaoce krvi i daju svoj doprinos motivisanju ljudi da daju krv.

Sanja Stojanović i Mirjana Gocić iz Gradske organizacije Crvenog krsta Niš i Slavica Antić potpredsednik Crvenog krsta Srbije uručile su knjige pobednicima konkursa “Krv život znači”.

U kategoriji osnovaca najuspešniji su bili Mihajlo Jovanović  i Biljana Zdravković, a u kategoriji srednjoškolaca Milici Jovanović  Emilija Stojanović.

Knjigama su nagrađeni i učenici škole “14. oktobar” koju pohađaju deca sa posebnim potrebama, a koji takođe svake godine rade likovne radove na temu dobrovoljnog davalaštva krvi.

Priznanjima koja simbolično predstavljaju kap krv,i nagrađeno je četrdesetak dobrovoljnih građana Niša koji su krv dali 35 puta.