Cvetanović: Jugmedia nije bliska SNS-u

Bilo bi interesantno da su Televizija Leskovac, Jugmedia ili Nova Naša reč bliski Srpskoj naprednoj stranci, ali vi znate da to nije tako i da nemamo njihovu naklonost, tako da svaka optužba da ja kontrolišem medije u Leskovcu pada u vodu, kazao je danas za skupštinskom govornicom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On  je odgovarao na optužbe opozicionog odbornika SDS-a u lokalnom parlamentu Nebojše Cakića kako „jedan čovek“, misleći na Cvetanovića, kontroliše sve medije u gradu.

Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa novinarima i tako će i ostati ubuduće zarad javnog interesa svih građana, a ne zarad ličnih interesa“, poručio je gradonačelnik.

Cakić je, komentarišući podelu sredstava za sufinansiranje medija iz gradskog budžeta, konstatovao da lokalna vlast pokazuje želju da kontroliše sve medije.

Zato što ste ovaj grad doveli do prosjačkog štapa i ti mediji ne mogu da opstanu ako, na žalost, ne dobiju od vas milion ili dva, pa onda moraju da vas slušaju“, kazao je Cakić, izrađavajući istovremeno bojazan da građani i opozicija neće dobijati prostor u leskovačkim medijima.

Cvetanović je demantovao ove navode konstatcijom da standarde u medijima definišu samo urednici i novinari pomenutih medija.

Ja kao gradonačelnik to ne mogu i ne želim da radim. Zakon o javnom interesu ni dan danas ne obavezuje lokalne samouprave da izdvajaju novac za projektno sufinansiranje medija, tako da je izdvajanje novca za njih naša dobra volja“, dodao je gradonačelnik.

Dragan Marinković