Dačić preti zatvorom lideru LDP

VLASOTINCE – Zamenik predesednika srpske vlade i ministar policije Ivica Dačić optužio je danas predsednika Liberno demokrtaske partije (LDP) Čedomira Jovanovića da podržava ubice i teroriste.

Dačić je odgovarajući na pitanja o smeni direktora Narodne biblioteke Srtena Ugričića, koji je svojim poptisom podržao izjave crnogorskog pisca i savetnika predsednika tamošnje skupštine Andreja Nikolaidisa, ocenio da niko nema pravo da “podržava ubice”.

“Niko nema pravo da podržava ubice i teroriste, naročito nema pravo da bude državni službenik. Evo, i Čedomir Jovanović, kome su predsednika ubili, sada brani nekoga ko kaže da je ubistvo civilizacijski iskorak. Pa zašto onda 10 policajaca svaki dan čuva Čedomira Jovanovića. Možda neko misli da bi civilizacijski iskorak bio i da ubije njega ili nekoga drugoga. Svako ko  to kaže će završiti u zatvoru”, kazao je Dačić.

Ocenio je da takve izjave otvaraju put za ubistva i dodao da je licemerno podržavati pretnje ubistvom državnog vrha, a tražiti hapšenje fudbalskih navijača “Partizana” i pripadnika “Obraza”, na primer.

Ministar policije je rekao da su tvrdnje o formiranju nove JSO glupost i dodao da se radi o objedinjavanjanju specijalizovanih jednica.

“Ovde je reč o tome da se napravi komanda za te specijalizovane čete kako bi neko njima mogao na organizovan način da upravlja”, objasnio je Dačić.

Dačić je rekao da će srpko-ruska baza u Nišu biti otvorena u aprili ove godine, ali se osvrnuo i na negodovanja u svetu.

“Rekao sam svima koji se tome protive u Evropskoj komisiji, da je problem u tome što je to rusko-srpska humanitarna baza. Da je srpsko-američka ili srpsko-francuska verovatno ne bi bilo problema. Naš je stav da se ta baza izgradi. To bi trebalo u martu ili aprilu da bude otvoreno”, rekao je Dačić.

Dačić je danas obišao pripapdnike vatrogasno spasiličke ekipe u selu Donja Lopušnja, udaljenom 12 kilometara od Vlasotinca.

(Kraj)