DAN BOKSA Trjumf Andrejevića i Stanojevića iz Vlasotinca

Alek Andrejević i Milan Stanojević iz Bokserskog kluba “Arena” iz Vlasotinca trijufovali su na juče održanom “Danu boksa” u Nišu pred nekoliko stotina ljubitelja plemenite veštine.

Alek Andrejević je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Stefana Selimovića iz Prokuplja, dok je Milan Stanojević takođe jednoglasnom odlukom sudija pobedio Devida Ibraimovića iz Surdulice.

Zadovoljan sam što su naši takmičari posle letnje pauze uspešno nastavili sezonu. U narednom periodu nas očekuju takmičenja širom Srbije, tako da ćemo još više trenirati, kako bi bokserima podigli formu. Ono što nas izuzetno raduje je to što su naših pet boksera u uzrastima školaraca, juniora i mladih boksera, dobili poziv selektora reprezentacije da učestvuju na pripremama selekcije od 20. avgusta na Zlatiboru”, kaže trener Milan Jović.

Izražava nadu će neko od ovih talentovanih sportista i nastupiti za reprezentaciju Srbije na velikim turnirima u narednim godinama.

Inače, bokserski turnir pod nazivom “Dan boksa” u organizaciji bokserskog saveza Srbije, održava se kao nastavak akcije “Letnja škola boksa” koju savez organizuje na gradskim trgovima širom Srbije, s ciljem da podigne popularnost ovom olimpijskom sportu.