Davor Štefanek dolazi sutra u Vranje

Predsednik Sportskog saveza Srbije i olimpijski šampion Davor Štefanek posetiće sutra Vranje, gde će se sastati sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i njegovim zamenikom Nenadom Antićem.

Štefanek će nakon toga imati sastanak sa predstavnicima sportskih saveza Pčinjskog okruga iz Vranja, Bujanovca, Vladičinog Hana, Surdulice, Preševa, Trgovišta i Bosilegrada.

Na kraju posete, za predsednika Sportskog saveza Srbije zakazan je prijem kod gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića.

Davor Štefanek (1985) srpski je rvač i reprezentativac u rvanju grčko-rimskim stilom. Svetski je šampion iz 2014. godine i najbolji sportista Srbije iste godine po izboru dnevnog lista Sport. Bio je član rvačkog kluba „Spartak“ Subotica, potom član „Proletera“ iz Zrenjanina, a onda se vratio u RK „Spartak“. Učesnik je Olimpijskih igara u Atini, 2004, Pekingu 2008. godine, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu 2015. godine i zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Za predsednika Sportskog saveza Srbije (SSS), Štefanek je jednoglasno izabran na izbornoj skupštini krajem prošle godine.

 Kao jedan od najvažnijih ciljeva u radu Štefanek je istakao razvijanje još bolje saradnje sa granskim, gradskim, regionalnim i opštinskim savezima i organizacija i povećanje broja članova kako bi se učvrstila pozicija Sportskog saveza Srbije kao jednog od najvažnijih činilaca u srpskom sportu.