Dečija nedelja obeležena i u Medveđi

Deca iz vrtića predškolske ustanove “Mladost” i učenici osnovne škole “Gornja Jablanica” iz Medveđe, ovu Dečiju nedelju obeležili su kroz likovne i scenske radionice, stvarajući svoja prva mala umetnička dela.

Najmlađi su sa svojim vaspitačima u okviru ove nedelje, obišli javne ustanove kako bi se upoznali sa radom u njima, a posetili su i lokalnu samoupravu i bili gosti predsednika opštine Medveđa Nebojše Arsića.

Za njih je u velikoj sali organizovana dobrodošlica sa prigodnim slatkim paketićima, a mališani su recitujući pesmice podsetili odrasle da odlično poznaju svoja prava, a jedno od najvažnijih je da budu srećna i zdrava.

Na poklon su lokalnoj samoupravi poklonila crteže koje je predsedniku uručila direktorka predškolske ustanove Dobrila Andrejević, a nakon prijema i druženja u kabinetu predsednika, predškolci su obišli Vidikovac i ujedno imali mali izlet u prirodi.

Osnovci su aktivnost u obeležavanju dečije nedelje započeli nadmetanjem u sportskim igrama, nadvlačenju konopca, takmičenju u skoku iz mesta i preskakanju vijačom, a svoje umeće u maskiranju pokazali su juče kada su u pratnji svojih učitelja prodefilovali centrom.

Za petak su planirali izlet u Sijarinskoj Banji, a u nedelju tradicionalni maskenbal.