Dinamo dobija novi izgled

Radovima na rekonstrukciji  stadiona “Dinamo” u Vranju koji su zvanično otpočeli juče,  grad će dobiti savremeni sportski teren sa veštačkom travom i rasvetom.

Projekat obuhvata izgradnju dva istovetna sportska objekta U Vranju i opštini Montana u Bugarskoj

Rekonstrukcija gradskog stadiona rezultat je prekograničnog projekta ”Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“ ukupne vrednosti od 266.000 evra.

,,U Srbiji se realizuju  37 projekata iz programa prekogranične saradnje, a jedan od njih je i Gradski stadion, koji je od velike važnosti za razvoj omladinskog sporta. U prvoj fazi biće zamenjen travnati pokrivač i postavljena rasveta, a učešće lokalne samouprave iznosi 15 odsto , dok su sredstva opredeljena iz  Evropske unije u visini od 85 odsto”, rekao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

Zamenik predsednika opštine Montana Tihomir Antonov, istakao je  značaj ovog  ali i ostalih projekata koji se sprovode u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska – Srbija.

Vranje nema profesionalnu sportsku infrastrukturu, a završetkom ovog objekta mladi sportisti dobiće daleko bolje uslove za treniranje i pravilan fizički razvoj.

Građevinski radovi trajaće od 9 do 12 meseci, a ceo projekat mora biti završen za dve godine. Đorđević je istakao mogućnost da sa partnerskom opštinom iz Bugarske bude realizovana i druga faza odnosno izgrađene tribine i nove prostorije.

Nakon završetka projekta biće organizovana dva dečija fudbalska turnira u Vranju i Montani. Ovaj projekat namenjen je pre svega deci predškolskog i školskog uzrasta.

Izvođač radova u prvoj fazi je firma ,,Manco plus“ iz Beograda sa više podizvođača.

Milan Zdravković