Otvoreno Grdeličko kulturno leto

Dinča Grdelici poklonio koncert, pevao pred hiljadu svojih sugrađana

Nastupom Milana Dinčića Dinče, sinoć je u Grdelici kraj Leskovca počelo „Gredličko kulturno leto“, kome je prisustvovao veliki broj meštana jer je leto otvorio pevač rođen u ovoj varoši.

Popularna folker, koji se iz Grdelice preko Zvezde granda vinuo u sam vrh srpske estrade, svoj nastup započeo je u 21,15 sati upravo pesmom koja ga ga je proslavila – „Kralj izgubljenih stvari” Saše Matića, i izazvao salvu oduševljena, a u nastavku je pevao pesme iz svog i repertoara drugih pevača, poput Ace Lukasa, Peđe Medenice..

Dinčin gost bio je pevač Ljuba Peruđica

Dinča se ovom prilikom zahvalio svojim sugrađanima koji su ga svojim glasovima podržali da pobedi u jednom od serijala Zvezde granda, a posle koncerta skoro sat vreman slikao se sa svojim Grdeličinama.

Grdeličko kulturno leto otvorila je u ime gradonačelnika Leskovca Jelena Kocić, pomoćnica sekretara Skupštine grada, a učesnike i publiku pozdravio je Marko Trivunić, direktor Doma kulture u Grdelici, organizator treće po redu letnje manifestacije.

Procenjuje se da je koncert pratilo oko 3.000 ljudi

Dinča je, kako je kazao novinarima, ovaj koncert poklonio svojim sugrađanima.

Inače, Leto traje do 11. avgusta, a postoje izgledi da se produži za još tri dana.

U nastavku se očekuju takođe koncerti poznatih pevačkih zvezda, pa će u petak nastupiti Tropiko bend, u subotu Stevan Anđelković, a u nedelju Vlatko Stefanovski sa bendom, kada će se održati i Sajam vina i rostilja – Grdelica 2018.