Dinkić obećava ukidanje firmarina i nadoknada za građevinsko zemljište

NIŠ –Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić najavio je danas da će budućoj Vladi i premijeru predložiti potpuno ukidanje firmarina i nadoknade za građevinsko zemljište jer ga građani već plaćaju kroz porez za imovinu. Dinkić je na predstavljanju Ekonomske platforme URS privrednicima sa juga Srbije u niškom Lutkarskom pozorištu istakao da bi ključna stvar za oporavak zemlje trebala biti i ozbiljna poreska reforma jer postoje čak 230 nameta koje građani i preduzeća duplo plaćaju.
“Jedan od naših predloga će biti i plaćanje PDV tek kada se roba naplati a ne prilikom fakturisanja, kazao je Dinkić i dodao da se ne sme dozvoliti da svako ministarstvo samo određuje svrhu i visinu raznih taksi već ih sve treba objediniti.

Sa podpredsednicom Vlade Vericom Kalanović i kandidatom URS za gradonačelnika Niša Branislavom Jovanovićem, Dinkić je prisustvovao uručivanju Ugovora o podsticanju investicija za tri kompanije u Svrljigu koje će obezbediti 412 novih radnih mesta.

Dinkić je obišao pogone kompanija „Niška mlekara“, „Kameleon“ i MIN-DIV u Svrljigu koje su na ime podsticajnih sredstava dobile ukupno 18,5 miliona evra.

(Kraj)