Direktor dugovanja naplaćuje nameštajem

VRANJE – Nebojša Stojanović, potpredsednik Nove Srbije za Pčinjski okrug i direktor Javnog preduzeća “Uprave Vranjske Banje”, na svoju ruku odustao je od naplata dugova drugim firmama za komunalne usluge, a umesto novca prihvata – nameštaj ili građevinski materijal. I dok zaposleni ćute, Stojanović sa javnim preduzećem raspolaže kao sa svojim.

Najočitiji primer je dug “Simpa” od 4,9 miliona dinara i još jednog miliona na ime kamata, od kojeg je Stojanović jednostavno odustao. Sudski postupak vođen pred Privrednim sudom u Leskovcu je prekinut, a direktor “Uprave Banje” dogovara vansudsko poravnanje u vidu nameštaja vrednog 1,9 miliona dinara.

Stojanović za ovu odluku nije dobio podršku Upravnog odbora pa će budžet tog javnog preduzeća ostati uskraćen za milione dinara, a iz sopstvene kase će morati da izdvoje još 300.000 dinara za sudske troškove.

– Ko je od “Simpa” bilo šta naplatio?! Uostalom, postoji uredba Vlade Srbije, po kojoj “Simpo” nema obavezu da plaća dugove, osim onih koji se odnose na poreze i doprinose zaposlenih. “Simpo” se nalazi u procesu restruktiranja. I da je sudski proces sproveden do kraja, “Uprava banje” ni na koji način ne bi mogla da ostvari naplatu tih potraživanja jer je zakon o privatizaciji jasan.

On kaže da se računi preduzeća koji se nalaze u procesu restrukturiranja ne mogu blokirati na osnovu sudskih rešenja – objašnjava za “Blic” Stojanović.

Izvor:BLI

Autor NATAŠA LATKOVIĆ