Direktor i prvi pacijent Kliničkog centra

U novom Kliničkom centru u Nišu, svečano otvorenom minulog vikenda, danas su krenuli pregledi na magnetnoj rezonanci, a simbolično je prvi pregledan direktor te ustanove Zoran Radovanović.

Prvom čoveku Kliničkog centra rađen je dijagnostički pregled glave, a sama procedura trajala je nešto kraće od pola sata.

„Naravno da sam se, prvenstveno kao specijalista radiologije i subspecijalista neuroradiologije, a onda i kao direktor Kliničkog centra odlučio da budem taj prvi pacijent“, kazao je Radovanović.

On je podsetio da je magnetna rezonanca u novom Kliničkom centru plaćena 1,6 miliona evra i najsavremenija je u čitavom regionu.

„Ovaj aparat, jačine čak tri Tesle, omogućiće osim najsavremenijeg pregleda i brži rad i to da verovatno do polovine iduće godine liste čekanja  budu prošlost“, istakao je Radovanović.

Prema njegovim rečima, od juče u novom Kliničkom centru radi i najsavremeniji multislajsni skener i do sada je na tom aparatu pregledano desetak pacijenata.

 Novi Klinički centar u Nišu ima oko 45.000 kvadratnih metara, 17 operacionih sala i 670 bolesničkih kreveta u dvokrevetnim sobama

Radovanović je ranije najavio da će prijem pacijenata u novootvoreni objekat krenuti nakon 24. decembra, pošto će do tada biti završeno čišćenje i dezinfekcija bolničkih soba i operacionih sala.

On je istakao da su otvaranjem novog Kliničkog centra građani Niša, kao i okolnih mesta u ovom delu Srbije dobili mogućnost da budu lečeni istovetno kao u najprestižnijim bolnicama širom sveta.

B.Ljubisavljević