Direktori kulturnih institucija neće tržni centar u bioskopu

LESKOVAC – Direktori kulturnih institucija u Leskovcu zatražiće od lokalnih vlasti da spreče pretvaranje bioskopa Doma sindikata u tržni centar, rekla je danas pomoćnica upravnika Narodnog pozorišta u ovom gradu Biljana Grozdanović.

Grozdanovićeva je u izjavi agenciji „juGmedia“ rekla da će direktori, ali i predsednici sindikata u kulturnim ustanovama, u sredu održati sastanak sa koga će uputiti apel gradskim vlastima da pronađu rešenje kako ne bi nestao bioskop sa rotirajućom velikom scenom.

„Predložićemo gradskim vlastima da se pronađe rešenje da taj bioskop bude multifunkcionalan, da služi gradu i građanima Leskovac, a da u isto vreme Samostalni sindikat ne bude finansijski oštećen“, kazala je Grozdanovićeva.

Ona je dodala da bi jedno od rešenja bilo da lokalne vlasti uspostave partnerstvo sa sindikatom, u smislu da renovinaruju bioskop, koji bi Samostalni sindikat koristio za održavanje koncerata i velikih skupova.

„A zaposleni u kulturi bi tu salu i tu binu mogli da koriste za velike pozorišne predstave, gostovanje baletskih ansabala, opere i drugih kulturnih sadržaja. Kompromis se mora postići“, istakla je Grozdanovićeva.

Samostalni sindikat je vlasnik zgrade Doma sindikata u centru Leskovca, u okviru koje se nalazi bioskop sa oko 750 mesta.

Predstavnici tog sindikata su ranije najavili pretvaranje bioskopa u tržni centar.