Do kraja meseca Leskovac dobija prvi stadion s veštačkom travom (VIDEO)

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predsednik Fudbalskog saveza Dragan Stojiljković izjavili su danas da će Leskovac do kraja ovog meseca dobiti kompletno završen fudbalski teren, prvi sa veštačkom travom u gradu na Veternici, vredan 30 miliona dinara.

Ovaj stadion koristiće se za treniranje mlađih fudbalskih selekcija i školske ekipe, ali i za igranje utakmica, što je posebno važno u jesenjem kišnom periodu. Novi stadion, čiji se radovi privode kraju, je na nekadašnjem pomoćnom terenu Fudbalskog kluba Dubočice.

FK Dubočica je ove godine dobila 3,8 miliona dinara iz gardskog budžeta

Ovo je još jedan dokaz da se deca usmeravaju ka fizičkim aktivnostima, ka sportu i da se ovde pravi dobra osnova za razvoj naših pionira i omladinaca i kasnije formiranje zrelih i dobrih fudbalera“, kazao je Cvetanović koji je obišao gradilište sa saradnicima, dok je Stojiljković kazao da će se paralelno raditi i ograda oko stadiona.

Za ovu investiciju grad Leskovac izdvojio je 10, a Fudbalski savez Srbije i Ministartsvo omladine i sporta 20 miliona dinara.

Veštačka trava sa 25 šlepera uvezena je iz Holandije, a i Cvetanović i Stojiljković tvrde da je reč o najkvalitetnoj travi.

Cvetanović je govorio i o FK Dubočici, o njegovom padu i usponu, što možete videte na video prikazu dole.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

 

Ovaj sadržaj je deo projekta „Ostajte ovde“  koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva