Podrška poslovanju kroz IT sektor

‘’Doba digitalne transformacije“ u Pirotu

Konferencija „Doba digitalne transformacije“ okupila je danas u velikoj sali Skupštine Grada Pirota više od 50 IT stručnjaka, predstavnika privrednih subjekata i mladih iz Srbije i Pirota.

Učesnici Konferencije bili su u prilici da saznaju novine u IT sektoru u oblasti unapređenja poslovanja primenom softverskih rešenja, vizuelnog brendiranja kompanija, elektronskih usluga namenjenih privredi, marketinga usmerenog ka kupcima, ali i da čuju iskustva mladih članova IT zajednice koji su sa malim ulaganjima uspeli da razviju sopstveni biznis.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je danas  na ovoj konferenciji da Grad Pirot želi snažno da podrži razvoj IT sektora u Pirotu.

Formirali  smo komisiju pre godinu i po dana za razvoj IT sektora koja je trebala da analizira stanje. Ovih dana treba da potpišemo ugovore sa dva nova internet dobavljača – ExeNet i SBB. Oformljen je i takozvani coworking prostor koji će biti dodatno osavremenjen u narednom periodu. Pokušaćemo i da ZIP centar dodatno osavremenimo u tom pogledu. Radimo i ZIP hostel za mlade, a ove godine radimo i strategiju za razvoj IT čime ćemo mnogo ozbiljnije sagledati IT sektor u Pirotu. Svesni smo ograničenja da nismo univerzitetski grad i da razvoj IT prednjači u Novom Sadu, Beogradu i Nišu ali naše namere su da Pirot bude sredina gde će se IT sektor razvijati mnogo brže nego u drugim delovima Srbije“, rekao je  Vasić.

Konferenciju su organizovali Ćilim Tech, Ugovorna okružna regionalna Privredna komora Pirot, Slobodna zona i Grad Pirot, sa ciljem približavanja IT sektora, marketinga i kreativnih industrija predstavnicima privrednih subjekata i mladima na teritoriji Pirotskog upravnog okruga.