Dokumentarac o legendarnom Žućku i u Nišu

NIŠ – Projekcije igrano-dokumentarnog filma „ŽUĆKO-PRIČA O RADIVOJU KORAĆU”, reditelja i scenariste Gordana Matića predviđene su od 20. do 26. februara u Maloj sali Niškog kulturnog centra (NKC) sa početkom u 20 časova. Karte se mogu kupiti u muzičkoj prodavnici „Happy House“ (TC „Kalča“, I sprat) i u NKC (Stanoja Bunuševca bb). Cena ulaznice je 200 dinara.

Projekciji filma predhodiće finale istoimenog košarkaškog KUP na kome učestvuju osam ekipa iz Srbije od 16.do 19.februara.
Tokom 85 minuta filam sve je vezano za Radivoja Koraća, njegovu ličnost i život nalik je filmskoj priči. U igranom delu filma rekonstruisani su neki bitni detalji iz njegovog života: prvi košarkaški koraci, ratni zbeg u Lici, odvođenje oca na Goli otok, druženje sa prijateljima, susreti sa Titom i Andrićem, saobraćajna nesreća…
Kroz priču o Žućku vode nas naši proslavljeni košarkaši, Aleksandar Saša Đorđević i Milenko Tepić.
Uloge tumače Vladimir Aleksić (Radivoj Korać-Žućko), Katarina Radivojević (Zagorka Korać, majka), Tihomir Stanić (Ivo Andrić), Voja Brajović (Josip Broz Tito), Tamara Krcunović (belgijska novinarka).