Društveni centar pruža podršku u obrazovanju dece

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Društvenom centru u Lepenici kod Vladičinog Hana, u toku je realizacija projekta “Unapređenje rada  Društvenog centra”, koji za cilj ima pružanje podrške obrazovanju deci sa tendencijom ranog napuštanja obrazovanja i učenicima sa slabijim postignućima u školi, ali i onima koji neredovno ili uopšte ne pohađaju nastavu.

Takođe, u ovom Centru rade i na osnaživanju dece i mladih,  a posebno devojčica, kao i roditelja učešćem u kreativnim i obrazovnim radionicima, pružanju pomoći prilikom profesionalne orijentacije, kroz psiho-socijalnu podršku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Od velikog je značaja i  davanje doprinosa na socijalnoj uključenosti dece i mladih Lepenice pružanjem usluga u zajednici koje će obezbediti informisanost, umreženost i kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz aktivnosti kao što su: foto-video radionice, izrada dekupaža, majstorske radionice, radionice sa ciljem unapređivanja poznavanja saobraćaja, unapređivanje znanja rada na računaru, sportske aktivnosti, ekskurzije i slično,” kažu u Udruženju “Veliko srce” iz tog sela.

Realizacija projekta počela je 1. juna prošle godine i trajaće godinu dana.

Projekat realizuje opština Vladičin Han, u partnerstvu sa Udruženjem “Veliko srce”, uz finansijsku pomoć “Fondacije za otvoreno društvo”.