RUKOMET

Državno školsko prvenstvo sutra u Leskovcu

sdr

Četvorodnevno Republičko takmičenje u rukometu za osnovne škole počeće sutra u Leskovcu u 14 časova, u prisustvu predstavnika Saveza za školski sport Srbije i Rukometnog saveza Srbije.

U Leskovac, kako se navodi u saopštenju ovdašnjeg Saveza školski sport, organizatora takmičenja, dolazi po 8 ekipa devojčica i dečaka.

Takmičenje traje od utorka do petka

“U utorak i sredu takmičiće se dečaci, a u četvrtak i petak devojčice. Učešće uzimaju najbolje škole iz Srbije koji su izborili plasman za učešće na ovom najvećem takmičenju u školskom sportu. Takmičenje se održava na dve lokacije, jer Leskovac nema dve rukometne dvorane, tako da grupa A učestvuje u Sportsko rekreacionom centru u Leskovcu, a grupa B u sportskoj hali u Bojniku”, navodi se.

Na samom otvaranju očekuje se dolazak predstavnika rukometnog saveza Srbije koji će da podele ukupno 40 originalnih lopti, svakoj ekipi po 5.

Takmičenju će prisustvovati i predstavnici Saveza za školski sport Srbije, predstavnici sudijske organizacije, kao i članovi leskovačkog Saveza za školski sport koji su i dobili organizaciju ovako velikog takmičenja.

Školske ekipe koje dolaze u Leskovac:

FOTO Pobednici sa okružnog takmičenja